Aanmelden
U kunt zich aanmelden bij Bij Blom met een verwijsbrief van uw huisarts, bedrijfsarts of specialist.
Na uw aanmelding neemt Bij Blom contact met u op om een afspraak voor een intakegesprek in te plannen en ontvangt u enkele screenende vragenlijsten. Tevens wordt u gevraagd om uw polisnummer van de zorgverzekering door te geven. Indien de reden van verwijzing onduidelijk is of er twijfels bestaan over de aard van de verwijzing, zal Bij Blom telefonisch of per e-mail contact met u of uw verwijzer opnemen om dit te verduidelijken.
Let op: Bij aanvang van het gesprek is het verplicht om uzelf te identificeren. Daarnaast wordt uw BSN geregistreerd, zoals wettelijk vereist in de zorg.
Huidige wachttijd: Aanmeldstop
Indien u verwijzer bent, klik dan op "Verwijzers"

Intake
De intakeprocedure start met een gesprek waarin we kijken naar de aard van uw klachten, de vermoedelijke functie ervan en natuurlijk uw eigen hulpvraag. Soms is er aanvullende diagnostiek of een tweede of derde intakegesprek nodig om het plaatje compleet te krijgen. Daarna volgt het adviesgesprek waarin we de mogelijkheden bespreken en het behandelplan vormgeven.
De meeste therapiesessies duren rond de 45 tot 60 minuten. In het geval van traumagerichte therapie is dit 90 minuten.

Behandeling
Bij Blom biedt professionele GGZ-behandelingen voor een breed scala aan klachten en hulpvragen, zowel in de generalistische basiszorg als de specialistische zorg.
Behandeling is mogelijk bij uiteenlopende klachten, zoals trauma, stemmings- en angstklachten, identiteitsproblematiek, worsteling met zelfbeeld en terugkerende moeilijkheden in relaties.
Bij Blom Psychotherapie staat voor een persoonlijke, professionele en doelgerichte aanpak.

Tarieven & Vergoedingen
Sinds januari 2022 valt de bekostiging van de GGZ onder het zorgprestatiemodel. Meer details hierover zijn te vinden op www.zorgprestatiemodel.nl.
Voor 2025 heeft Bij Blom Psychotherapie een overeenkomst met de volgende zorgverzekeraars:
- Menzis (incl. Anderszorg en VinkVink)
- DSW
- ASR
- Zilveren Kruis
- Interpolis
- De Friesland
- FBTO
Als u verzekerd bent bij een van de bovenstaande zorgverzekeraars en er sprake is van een diagnose volgens de DSM-5, wordt de behandeling vergoed en rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.
Voor de overige zorgverzekeraars is er geen contract afgesloten. Dit houdt in dat de zorg in dat geval rechtstreeks wordt geleverd, en u de factuur zelf indient bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw polis ontvangt u een gedeeltelijke vergoeding voor de behandeling. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke vergoeding u kunt verwachten. De tarieven voor behandelingen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Klik hier voor een specificatie van de tarieven
Voor aanvullende informatie en een actueel overzicht van verzekeringen kunt u terecht op contractvrijepsycholoog.nl.
Let op: werkgevers zijn vaak bereid u tegemoet te komen in de kosten van behandeling die niet of gedeeltelijk door uw zorgverzekering worden vergoed.
Onverzekerde zorgprestatie
Indien er geen sprake is van een diagnose die valt onder de door het Zorginstituut Nederland (ZIN) vastgestelde verzekerde zorg (onverzekerde zorgprestatie, OZP), is een verwijzing niet nodig. Klik hier voor meer informatie over onverzekerde zorg.
Eigen risico
Houd er rekening mee dat u altijd eerst het eigen risico betaalt (minimaal €385 per jaar). Vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.